Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

​6 συμβουλές για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τις σόμπες

24.02.2022
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
​6 συμβουλές για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τις σόμπες


Είναι σημαντικό να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη χρήση σόμπας μέσα στο σπίτι.
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται και πολλοί χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιών που οφείλονται σε φορητά σώματα θέρμανσης, όπως οι ηλεκτρικές σόμπες, οι θερμάστρες, σόμπες πετρελαίου ή λαδιού και άλλες συσκευές.


Παρακάτω θα βρείτε 6 σημαντικές συμβουλές για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τις ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης:


1. Κρατήστε τες μακριά από οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό, παιδιά και κατοικίδια
Όλα τα θερμαντικά σώματα και οι πηγές θέρμανσης πρέπει να απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο από εύφλεκτα υλικά, όπως:


● Κουρτίνες
● Έπιπλα
● Χαλιά
● Κουβέρτες
● Ξύλινους τοίχους
● Βιβλιοθήκες κ.α.


Επιπλέον είναι σημαντικό να μην τοποθετείτε πάνω στα χαλιά τις ηλεκτρικές σόμπες, τα αερόθερμα και γενικότερα τα θερμαντικά σώματα.

Φροντίστε επίσης να τοποθετείτε τα φορητά θερμαντικά σώματα σε σημεία απρόσιτα για τα μικρά παιδιά ενώ αν έχετε κατοικίδια ζώα, ειδικά γάτες οι οποίες σκαρφαλώνουν παντού, ίσως πρέπει να τοποθετήσετε γύρω από τα θερμαντικά σώματα κάποιο άφλεκτο εμπόδιο.


2. Μην αφήνετε τη σόμπα αναμμένη όταν δεν είστε εκεί
Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να αφήνετε αναμμένες τις σόμπες ή τις θερμάστρες όταν φεύγετε από το σπίτι ή πριν κοιμηθείτε.


3. Να τη συνδέεται απευθείας στην πρίζα
Η χρήση κοινών πολύπριζων μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στο πολύπριζο και να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν είναι όλα τα πολύπριζα αρκετά δυνατά για να αντέξουν την τάση που χρειάζεται το σώμα για να δουλέψει. Για αυτό τον λόγο είτε συνδέστε απευθείας στην πρίζα την σόμπα ή επιλέξτε κατάλληλο πολύπριζο για τέτοιες συσκευές.


4. Να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης
Να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές σόμπες με βάση τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή τους. Να χρησιμοποιείτε για κάθε τύπο θερμαντικού σώματος το κατάλληλο καύσιμο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.


5. Να κάνετε σωστή συντήρηση
Κανένας δεν αλλάζει ηλεκτρικές σόμπες και θερμάστρες κάθε χρόνο. Ωστόσο οι συσκευές αυτές λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών φθείρονται αρκετά. Άμεσα μόλις διαπιστώσετε κάποια δυσλειτουργία αποσυνδέστε την από την πρίζα και απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για την επισκευή της.


6. Δεν στεγνώνουμε ρούχα πάνω σε θερμαντικά.


Το στέγνωμα των ρούχων πάνω σε θερμαντικά σώματα είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγετε. Οι σόμπες πρέπει να είναι ελεύθερες και όχι καλυμμένες με οποιοδήποτε αντικείμενο προκειμένου να υπάρχει σωστή ροή αέρα στο εσωτερικό της και να μην κινδυνεύετε από πυρκαγιά.



Ανακαλύψτε στο Blog μας και άλλα tips για τις οικιακές συσκευές σας προκειμένου να ανακαλύψετε πιθανά προβλήματα και τρόπους αντιμετώπισής τους αλλά και για να αποφύγετε τα περιττά κόστη.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα