Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

7 Συμβουλές για Αποφυγή Δημιουργίας Παγετού στον Καταψύκτη

18.07.2022
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
7 Συμβουλές για Αποφυγή Δημιουργίας Παγετού στον Καταψύκτη


Είναι συχνό φαινόμενο να ανοίξετε τον καταψύκτη σας και να τα βρείτε όλα μέσα στον πάγο. Αυτό είναι το πρόβλημα του παγετού του καταψύκτη. Πιο κάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για αποφυγή του συγκεκριμένου προβλήματος.


  1. Κρατήστε την πόρτα κλειστή

Δεν πρέπει να ανοιγοκλείνετε την πόρτα του καταψύκτη συνέχεια γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργείται παγετός στην κατάψυξη. Δηλαδή το άνοιγμα της πόρτας του καταψύκτη επιτρέπει στον κρύο αέρα να διαφύγει και εισέρχεται υγρασία. Η υγρασία μπορεί να μετατραπεί σε παγετό. Όταν η θερμοκρασία μέσα στον καταψύκτη αυξάνεται, το ψυγείο πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να διατηρήσει τα αντικείμενα κατεψυγμένα. Επομένως καλό είναι να αποφεύγετε τα περιττά άνοιξε-κλείσε και συγκεντρώστε ό,τι χρειάζεστε για εισαγωγή ταυτόχρονα αν είναι δυνατόν.



 2. Οργανώστε τον καταψύκτη

Αν διατηρήσετε την κατάψυξή σας οργανωμένη, είναι πιο εύκολο για εσάς να βρείτε αυτό που χρειάζεστε πιο γρήγορα, μειώνοντας τις πιθανότητες να χρειαστεί να ανοίξετε και να κλείσετε την κατάψυξη πολλές φορές.


 3. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σας σωστά στον καταψύκτη

Κατά γενικό κανόνα, οι καταψύκτες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την κατάλληλη ποσότητα  τροφής ανά κυβικό εκατοστό χώρου. Ο παγετός μπορεί να συσσωρευτεί εύκολα σε καταψύκτες που είναι πολύ άδειοι ή πολύ γεμάτοι. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών του καταψύκτη σας για το ιδανικό γέμισμα.


  4. Αποφύγετε την αποθήκευση ζεστών αντικειμένων

Βάλτε μόνο δροσερά ή κρύα τρόφιμα στον καταψύκτη σας. Η αποθήκευση ζεστών τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε υγρασία. Εάν έχετε ζεστά τρόφιμα που πρέπει να καταψύξετε, αφήστε τα να κρυώσουν πρώτα στη συντήρηση του ψυγείου και μετά τα μεταφέρετε στην κατάψυξη.


   5. Στεγνώστε το φαγητό πριν το αποθηκεύσετε

Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν αγοράζετε φαγητό από το σουπερμάρκετ που χρειάζεται κατάψυξη είναι πιθανό μέχρι να φτάσετε σπίτι και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας να έχει αρχίσει να ξεπαγώνει λίγο, οδηγώντας σε υγρασία στο εξωτερικό της συσκευασίας. Πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη, καλό θα ήταν να σκουπίσετε τη συσκευασία με ένα πανί για να αφαιρέσετε την υγρασία έτσι ώστε να αποφύγετε να δημιουργηθεί παγετός στην κατάψυξή σας.

 

   6. Χρησιμοποιήστε τα σωστά δοχεία αποθήκευσης

Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τη συσσώρευση παγετού στα τρόφιμά σας είναι να χρησιμοποιείτε κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης που ελαχιστοποιούν την πρόσβαση στον αέρα. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία, τότε πρέπει να έχουν το κατάλληλο μέγεθος για την ποσότητα του φαγητού στο εσωτερικό, χωρίς πολύ χώρο για αέρα. Επιπλέον αν χρησιμοποιείτε σακούλες τότε πρέπει να είναι σακούλες κατάψυξης ή αποθήκευσης, οι οποίες είναι γενικά παχύτερες από τις κανονικές σακούλες σάντουιτς.


   7. Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία 

Οι εξωτερικές και εσωτερικές θερμοκρασίες είναι το κλειδί για την αποφυγή παγετού στον καταψύκτη σας. Καλό είναι τα ψυγεία να τα έχετε μέσα στο σπίτι. Η τοποθέτηση του ψυγείου/καταψύκτη σας σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σημαίνει ότι η συσκευή πρέπει να εργαστεί σκληρότερα, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει παγετό. Η θερμοκρασία του εσωτερικού καταψύκτη πρέπει να είναι περίπου -18 έως -22 βαθμούς κελσίου. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο καταψύκτη για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας.


Καταψύκτες χωρίς παγετό (No Frost)

Οι καταψύκτες χωρίς παγετό No Frost είναι ένας τύπος καταψύκτη που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με τον παγετό. Στα ψυγεία αυτή η τεχνολογία είναι πολύ κοινή εδώ και αρκετά χρόνια.  Αυτοί οι καταψύκτες δεν απαιτούν χειροκίνητη απόψυξη και μπορούν να αποτρέψουν τη συσσώρευση παγετού και κατ’ επέκταση τη δυσλειτουργία ή και  το κάψιμο του καταψύκτη. Χρησιμοποιούν ενσωματωμένους χρονοδιακόπτες και μικρές αντιστάσεις για τη μείωση του παγετού. Αυτές οι αντιστάσεις ενεργοποιούνται αυτόματα όταν εξαφανίζεται ο παγετός χωρίς όμως να επηρεάζουν την θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

 

Με λίγη προσπάθεια και προσοχή στα πιο πάνω σημεία μπορείτε να αποφύγετε τον παγετό στον καταψύκτη σας. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές θα διατηρήσετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα σας όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και τον καταψύκτη σας σε άριστη κατάσταση.

 

Αν παρόλα τα παραπάνω εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα τότε το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό και να δώσει λύσει στο πρόβλημά σας.


  Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα