Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Διαστάσεις πλυντηρίου ρούχων

20.03.2023
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαστάσεις πλυντηρίου ρούχων


Όταν αγοράζουμε ένα πλυντήριο ρούχων, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο τη λειτουργικότητα, τις επιδόσεις και τον σχεδιασμό των εν λόγω μοντέλων αλλά και τις διαστάσεις/μέγεθος του πλυντηρίου.



Σημαντικό είναι να μετρήσουμε προσεκτικά τον χώρο μας πριν από την αγορά και υπολογίσουμε τον «αέρα» που χρειάζεται η συσκευή για την εύρυθμη λειτουργία της. Πρέπει να γνωρίζουμε πως τα πλυντήρια χρειάζονται 2-3 εκ. χώρου σε κάθε πλευρά για την κυκλοφορία αέρα αλλά και για τους κραδασμούς που αναπτύσσονται κατά την πλύση και το στέγνωμα. Για το βάθος, καλό είναι να αφήσουμε περίπου 10 εκ. χώρου στο πίσω μέρος του πλυντηρίου για να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις με τους σωλήνες του νερού και του ρεύματος. Τέλος πρέπει να υπολογίσουμε ελεύθερο χώρο 1,2-1,5 μ. μπροστά από το πλυντήριο ρούχων για εύκολη πρόσβαση στον κάδο του πλυντηρίου. Αντιστοίχως, τα πλυντήρια άνω φόρτωσης χρειάζονται ελεύθερο χώρο 60 -70 εκ. στο επάνω μέρος τους για το άνοιγμα της πόρτας.



Υπάρχουν διάφοροί τύποι πλυντηρίων ρούχων και με διαφορετικές διαστάσεις. Στην αγορά βρίσκουμε πλυντήρια τα οποία ανάλογα με τον τύπο τους διαθέτουν διαστάσεις σε πλάτος από 33 εκ. μέχρι 70 εκ.. Τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων έχουν πλάτος 60 εκατοστά, ενώ υπάρχουν και πλυντήρια μέχρι 70 εκ. πλάτος, αλλά και μικρότερα στα 40 εκ. ή 45 - 55 εκ., τα περισσότερα από τα οποία είναι άνω φόρτωσης.



Εμπρόσθιας Φόρτωσης

Τα πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης διαθέτουν στρογγυλή γυάλινη πόρτα στο μπροστινό μέρος της συσκευής από όπου και φορτώνονται. Αυτά είναι τα πλυντήρια με την μεγαλύτερη απήχηση χάρη στις καλύτερες αποδόσεις τους αλλά και την μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, αφού σύμφωνα με σχετικές μετρήσεις, εκτός από πιο αποδοτικά είναι και πιο οικονομικά στην κατανάλωση νερού από τα αντίστοιχα κάθετης φόρτωσης για τα ίδια κιλά. Τα περισσότερα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης έχουν πλάτος 60 εκ.



Πιο συγκεκριμένα οι διαστάσεις του πλυντηρίου εμπρόσθιας φόρτωσης κυμαίνονται:


  • Πλάτος από 60 έως 85 εκατοστά,
  • ύψος περίπου 90 cm
  • και το βάθος μπορεί να είναι από 52 έως 60 εκατοστά.

Άνω (Κάθετης) Φόρτωσης

Τα στενά πλυντήρια άνω φόρτωσης  ή κάθετης φόρτωσης, ονομάζονται έτσι γατί η πόρτα τους βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής από όπου γίνεται και η φόρτωση των ρούχων. Η πλειοψηφία των πλυντηρίων αυτών διαθέτει πλάτος 40 cm και για αυτό θεωρούνται ιδανικά για μικρούς ή στενούς χώρους όπως μικρά μπάνια ή κουζίνες. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι το ξεκούραστο γέμισμα καθώς δεν χρειάζεται να σκύψουμε για να έχουμε πρόσβαση στον κάδο της συσκευής. Μοναδικό τους μειονέκτημα, αν και το γέμισμά τους γίνεται ευκολότερα από τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης, είναι το βάθος τους που είναι αρκετά μεγάλο και ορισμένες φορές δεν είναι τόσο εύκολη η αφαίρεση των τελευταίων ρούχων από τον κάδο.

 


Οι διαστάσεις των πλυντήριων ανω φόρτωσης  ή κάθετης φόρτωσης έχουν ως εξής:


  • Το βάθος είναι συνήθως περίπου 60 εκατοστά,
  • ύψος - περίπου 85 cm
  • και πλάτος: 40-45 εκατοστά.


Slim line πλυντήρια

Τα πλυντήρια slim line ή ρηχά πλυντήρια, ανήκουν στα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης κι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία αφού έχουν μικρότερο βάθος από τα τυπικά εμπρόσθιας φόρτωσης με σκοπό να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Tα πλυντήρια Slim line έχουν βάθος περίπου 45 εκ. ενώ τα περισσότερα έχουν βάθος 55-60 εκ.. Τα πλυντήρια Slim Line αποτελούν ιδανική λύση εάν έχουμε περιορισμένο χώρο στην κουζίνα ή το μπάνιο μας.


Πλυντήρια Mini (Μικρού Μεγέθους) Τα mini πλυντήρια ρούχων είναι πολύ μικρά πλυντήρια που αποτελούνται κυρίως από έναν κάδο και είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες ενός ατόμου. Βασικό τους πλεονέκτημα εκτός από το μικρό τους μέγεθος είναι η οικονομική τους τιμή. Από την άλλη, η απόδοση και τα προγράμματα ενός πλυντηρίου mini είναι περιορισμένα κι άρα δεν μπορούν να προσφέρουν τις επιλογές και το αποτέλεσμα των συμβατικών πλυντηρίων


Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.



Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα