Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

​Μένουμε ασφαλείς (10 βήματα για την απολύμανση του κλιματιστικού σας)

09.06.2020
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
​Μένουμε ασφαλείς (10 βήματα για την απολύμανση του κλιματιστικού σας)

H πανδημία του κορονωιου φαίνεται να πέρασε προσωρινά στην χώρα μας αλλά σίγουρα δεν έχει τελειώσει οριστικά. Ένας μεγάλος κίνδυνος που εγκυμονεί και προκαλεί ανησυχίες το τελευταίο διάστημα είναι η χρήση των κλιματιστικών και ο φόβος της μετάδοσης του ιού μέσω αυτών. Ο καθαρισμός του κλιματιστικού μας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Είναι όμως απαραίτητο το να μας επισκεφθεί κάποιο συνεργείο για τον καθαρισμό του ή μήπως μπορούμε και μόνοι μας να το καθαρίσουμε σωστά?

Η αλήθεια είναι ότι ένα εξιδεικευμένο συνεργείο σίγουρα πέραν από τον καθαρισμό συντηρεί και άλλα μέρη του και φροντίζει για την καλή λειτουργία του και την ρύθμισή του.

Αν όμως μιλάμε μόνο για τον καθαρισμό του τότε ναι μπορούμε να τον κάνουμε και μόνοι μας εξίσου καλά και με ασφάλεια χωρίς να απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή μηχανήματα.

Ανεξαρτήτως της μάρκας του κλιματιστικού μας η διαδικασία που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ακριβώς η ίδια για όλες τις περιπτώσεις αρκεί πάντα να μιλάμε για οικιακά κλιματιστικά.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η απολύμανση των κλιματιστικών αφορά μόνο την εσωτερική μονάδα καθώς σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εισαγωγή αέρα από τον έξω χώρο.

Οι όποιες εργασίες έχουμε παρατηρήσει να γίνονται από τα συνεργεία στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας αφορά την καλή λειτουργεία και απόδοσή του και όχι την απολύμανσή του.

1) Αρχικά θα αποσυνδέσουμε το κλιματιστικό από το ρεύμα είτε αν αυτό δεν είναι εφικτό θα κατεβάσουμε τον διακόπτη του από τον πίνακα.

2) Ανοίγουμε το καπάκι του μηχανήματος προς τα επάνω και αφαιρούμε τα φίλτρα που συναντάμε (σίτες) τραβώντας τα προς τα κάτω. Εάν το καπάκι μπορεί και αυτό να αφαιρεθεί το αφαιρούμε και αυτό για να το πλύνουμε. ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στην περίπτωση που το κλιματιστικό μας διαθέτει επιπλέον φίλτρα όπου σύμφωνα με το εγχειρίδιο λειτουργείας του θα κρίνουμε αν μπορούμε να τα πλύνουμε ή θα πρέπει να τα αντικαταστήσουμε.

3) Με ένα πινέλο επιμελώς καθαρίζουμε τις μεταλλικές κυψέλες που θα συναντήσετε ακριβώς πίσω από τα φίλτρα από σκόνες χνούδια και άλλες βρωμιές.

4) Έχουμε προμηθευτεί ένα κατάλληλο και πιστοποιημένο από το εμπόριο καθαριστικό κλιματιστικών και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε άλλα σκευάσματα που δεν είναι κατάλληλα και ενδεδειγμένα για κλιματιστικά.

5) το καθαριστικό μας το χρησιμοποιούμε πάντα σε μορφή σπρέι και ψεκάζουμε απ’ ευθείας την μεταλλική κυψέλη και αποφεύγοντας φυσικά οποιαδήποτε ηλεκτρική σύνδεση ή άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

6) Όλα τα κατάλοιπα θα διοχετευθούν από την αποχέτευση στον εξωτερικό χώρο και αν είμαστε προσεκτικοί δεν θα λερώσουμε τίποτα μέσα.

7) Ψεκάζουμε όσο χρειάζεται έως ότου να είναι ευδιάκριτα τα χωρίσματα της κυψέλης και καθαρά.

8) όταν βεβαιωθούμε ότι είναι πια καθαρό ξεπλένουμε πολύ καλά ξανά με την μορφή σπρέι με νερό και για να απομακρύνουμε κατάλοιπα του καθαριστικού.

9) Στην μπανιέρα ψεκάζουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά και τα φίλτρα που αφαιρέσαμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα τοποθετήσουμε ξανά.

10) Όταν τα έχουμε τοποθετήσει όλα ξανά στην θέση τους θέτουμε το κλιματιστικό σε λειτουργεία ψύξης και αφήνουμε να λειτουργήσει για περίπου 15 λεπτά με ανοιχτά παράθυρα.


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και μια πλήρη σειρά με προϊόντα καθαρισμού επώνυμα και πιστοποιημένα.

https://www.easy-service.gr/eshop/katharistika/kli...

Σχόλια

Ενημέρωση καλή
αγόρασα απο το συγκεκριμένο κατάστημα το καθαριστικό που προτείνουν,πολύ καλό αποτέλεσμα και βελτίωση στην απόδοση!!
Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες!
πολύ καλό και εξυπηρετικό Αρθρο!
ειδικά για την τρέχουσα περίοδο.
Γράψτε μια κριτική

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα