Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Μικροπροβλήματα στην καφετιέρα, ώρα για αλλαγή ή μια απλή επισκευή;

16.12.2021
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μικροπροβλήματα στην καφετιέρα, ώρα για αλλαγή ή μια απλή επισκευή;
Υπάρχουν δύο λόγοι για να πιείτε καφέ. Ο ένας είναι για να ξυπνήσετε και ο άλλος για να αφυπνιστείτε. Αλήθεια όμως, έχετε σκεφτεί πόσο σημαντικό είναι να έχετε μια καλή καφετιέρα στο σπίτι σας ή στον εργασιακό σας χώρο για να μπορείτε να απολαύσετε έναν ωραίο και γρήγορο καφέ οποιαδήποτε στιγμή; Κατά γενική ομολογία, οι λάτρεις του καφέ προτιμούν να παραγγέλνουν τον καφέ τους από κάποια καφετέρια γιατί θεωρούν δύσκολο να πετύχουν ένα καλό καφέ ή να συντηρήσουν την δική τους καφετιέρα και προσπαθούν να αποφύγουν τα μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την χρήση της καφετιέρας.

Μην ανησυχείτε όμως, καθώς πολλές φορές οι λύσεις σε αυτά τα μικροπροβλήματα είναι πολύ απλές και οικονομικές και μπορούν να γίνουν από εσάς ή από έναν επαγγελματία χωρίς να χρειάζεται αλλαγή της καφετιέρας. Κάποια προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και κάποιες συμβουλές για ένα καλό καφέ είναι:


1. Διαρροή νερού

Όταν υπάρχει διαρροή νερού στην καφετιέρα υπάρχει περίπτωση να είναι υπερχειλισμένο το δοχείο περισυλλογής υγρών. Αφού βεβαιωθείτε ότι η καφετιέρα σας είναι απενεργοποιημένη και κρύα, αδειάστε το δοχείο περισυλλογής υγρών. Αν συνεχίζει το πρόβλημα πρέπει να αποταθείτε σε έναν επαγγελματία για να κάνει έλεγχο μήπως χρειάζεται η αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού. Αυτή είναι σίγουρα μια πιο οικονομική λύση από το να αγοράσετε καινούρια καφετιέρα.



2. Η καφετιέρα δεν βγάζει νερό

Ένα σύνηθες πρόβλημα είναι η καφετιέρα σας να σταματήσει να αντλεί νερό. Σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό είναι η καφετιέρα να χρειάζεται αφαλάτωση και καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό αφαλάτωσης, για να βελτιώσετε την λειτουργία της συσκευής σας καθώς και την ποιότητα του καφέ σας. Δεν συστήνεται η χρήση οικιακών καθαριστικών γιατί είναι εξαιρετικά επιθετικά και μακροπρόθεσμα θα βλάψουν τη συσκευή σας αλλά και την υγεία σας.


3. Η γεύση του καφέ μας δεν είναι καλή

Όταν η γεύση του καφέ αλλοιώνεται το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται να γίνει ένας σωστός καθαρισμός της καφετιέρας. Καλό είναι το δοχείο του νερού αλλά και το εσωτερικό κύκλωμα της μηχανής να καθαρίζεται συχνά χρησιμοποιώντας ειδικά καθαριστικά που δρουν χωρίς ν’ αφήνουν μυρωδιές χημικού. Γενικότερα η συντήρηση και ο σωστός καθαρισμός είναι βασικές προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία μιας καφετιέρας και για την ποιότητα του καφέ που παρασκευάζει.



4. H ποσότητα καφέ που βγαίνει δεν είναι όπως πριν, άλλοτε πιο λίγη και άλλοτε περισσότερη.

Αν η καφετιέρα σας είναι με κάψουλες τότε υπάρχει η πιθανότητα να έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις της δοσολογίας του καφέ. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ρυθμίσετε ξανά την δοσολογία. Σε άλλη περίπτωση, η καφετιέρα χρειάζεται καθάρισμα καθώς κάποια δίοδος έχει κλείσει.



Πριν λοιπόν προχωρήσετε στην αντικατάσταση μιας καφετιέρας ή άλλης οικιακής συσκευής ανακαλύψτε τα tips της Easy Service Maragopoulos και βρείτε το κατάλληλο ανταλλακτικό για εσάς.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα