Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Πλένονται πραγματικά τα ρούχα σας στο πλυντήριο? Διαβάστε εδώ μερικές εύκολες συμβουλές για καθαρότερα ρούχα

30.06.2020
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πλένονται πραγματικά τα ρούχα σας στο πλυντήριο?  Διαβάστε εδώ μερικές εύκολες συμβουλές για καθαρότερα ρούχα

Καθημερινά μια από τις πλέον συνηθισμένες δουλείες του σπιτιού μας είναι και το πλύσιμο των ρούχων.

Οι περισσότεροι από εμάς τοποθετούμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό της αρεσκείας μας και το αντίστοιχο μαλακτικό ξεκινάμε το πρόγραμμα πλυσίματος και φεύγουμε ήσυχοι περιμένοντας να ολοκληρωθεί η πλύση.

Είναι όμως τα ρούχα μας πραγματικά καθαρά όπως νομίζουμε όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί?

Η απάντηση είναι τις περισσότερες φορές όχι!

Όλα τα πλυντήρια ανεξαρτήτως μάρκας και χωρητικότητας διαθέτουν πολλές σωληνώσεις και σημεία τυφλά που δεν μπορούμε να δούμε, και ενώ εμείς βλέπουμε ένα κάδο καθαρό και γυαλιστερό στην πραγματικότητα από πίσω κρύβονται πολλά.

Στην ουσία με κάθε πλύση που ολοκληρώνουμε ένα μικρό μέρος από τα κατάλοιπα του απορρυπαντικού, του μαλακτικού αλλά και της βρωμιάς που υπήρχε στα ρούχα μας παραμένει και συσσωρεύεται στα τυφλά σημεία του πλυντηρίου και δημιουργεί μούχλα, βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Πιθανόν πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει και μια δυσοσμία από το εσωτερικό του κάδου, η κατάλοιπα στην σαπουνοθήκη ή ακόμα χειρότερα περιμετρικά στο λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα που βάζουμε να πλυθούν ανακυκλώνουν όλα αυτά τα κατάλοιπα και ναι μεν μυρίζουν καλά μετά το τέλος της πλύσης αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν απολυμανθεί.

Η λύση είναι πολύ απλή αρκεί να την εφαρμόζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

1) Χρησιμοποιούμε επώνυμα απορρυπαντικά ρούχων με την σωστή δοσολογία.
ένα μεγάλο λάθος είναι η υπερδοσολόγηση στο απορρυπαντικό καθώς επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από το να καθαρίσει καλύτερα καθώς η μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού δεν μπορεί να διαλυθεί από το πλυντήριο.

2) Όπως τα ρούχα χρειάζονται απορρυπαντικό έτσι και το ίδιο το πλυντήριο πρέπει να το καθαρίζουμε για να απομακρύνουμε όλα αυτά τα κατάλοιπα.
Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα κυρίως κατά της μούχλας που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας και προορίζονται ακριβώς για τον καθαρισμό του πλυντηρίου μας.
πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στα προϊόντα που διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ που απομακρύνουν κυρίως τα άλατα και όχι την μούχλα.

3) Τελευταίο και πλέον σημαντικό είναι η ποσότητα των ρούχων που βάζουμε κάθε φορά στον κάδο για να πλυθούν. Είναι πολύ της μόδας ο χαρακτηρισμός με τα κιλά ρούχων που χωράει το κάθε πλυντήριο. Όμως πως εμείς μπορούμε να ξέρουμε πόσα ρούχα τοποθετούμε κάθε φορά. Ένας απλούστατος τρόπος είναι να αφήνουμε 10-15 εκατοστά κενό στον κάδο.

Παραγεμίζοντας το πλυντήριο ούτε τα ρούχα πλένονται σωστά αλλά και επιβαρύνουμε την λειτουργεία του με αποτέλεσμα να το φθείρουμε περισσότερο.

Εφαρμόζοντας τα 3 απλά παραπάνω βήματα θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά και στην πράξη σε κάθε σας πλύση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια σειρά επώνυμων καθαριστικών για το πλυντήριο σας.

https://www.easy-service.gr/eshop/katharistika/pluntiria-rouhon-kai-piaton.html

Σχόλια

πολυ χρήσιμες πληροφορίες
πραγματικά μεγάλη η διαφορά.. πέταξα το προηγούμενο που είχα γιατί η μυρωδιά δεν έφευγε με τίποτα με τα καθαριστικά γνωστού σούπερ μάρκετ
Γράψτε μια κριτική

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα