Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

​Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες βλάβες του πλυντηρίου πιάτων;

19.01.2022
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
​Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες βλάβες του πλυντηρίου πιάτων;



Μπορεί να θεωρηθεί με διαφορά η αγαπημένη οικιακή συσκευή όλων των νοικοκυριών. Γυναίκες και άντρες, αποφεύγουν το πλύσιμο των πιάτων με τα χέρια και έτσι καταφεύγουν στο πλυντήριο πιάτων. Για τον λόγο αυτό η πιθανότητα να έχει πάθει κάτι το πλυντήριο πιάτων δημιουργεί τεράστια απογοήτευση στα μέλη της οικογένειας που ασχολούνται με το πλύσιμο.


Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικά από τα συνηθέστερα προβλήματα που ίσως μπορείτε και μόνοι σας να επιδιορθώσετε αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε να είστε προετοιμασμένοι και να γνωρίζετε την ορθότητα αυτών που ο τεχνικός θα σας προτείνει.

1. Δεν πλένει καλά το πλυντήριο πιάτων σας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το πλυντήριο πιάτων σας είναι ενώ δουλεύει και φαίνεται να γίνεται η πλύση σωστά τελικά με την ολοκλήρωση τα πιάτα σας είναι βρώμικα. Αυτό κυρίως οφείλεται σε βουλωμένο ψεκαστήρα ή στις σωληνώσεις. Η λύση εδώ είναι εύκολη αν πρόκειται για τον ψεκαστήρα καθώς είναι το πτερύγιο που βλέπουμε εσωτερικά στον θάλαμο το οποίο αφαιρείται πολύ εύκολα και μπορεί να πλυθεί για να ξεβουλώσει. Αν όμως πρόκειται για τις σωληνώσεις τότε μπορείτε και μόνοι σας να τις καθαρίσετε, αν φυσικά “πιάνουν τα χέρια σας”, διαφορετικά καλέστε έναν τεχνικό για να αποσυνδέσει το πλυντήριο , να αδειάσει όλο το νερό και να καθαρίσει όλους τους σωλήνες.

Ωστόσο μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ισχυρό και κατάλληλο καθαριστικό πλυντηρίου για να γλυτώσετε όλα τα παραπάνω:

Tips
1) Ιδανικά τα πιάτα πρέπει να τοποθετούνται στο πλυντήριο αφού πρώτα τα έχετε ξεβγάλει και αφαιρέσει τις πολύ χοντρές βρωμιές αλλά και τα λίπη που πιθανόν έχουν πάνω τους για να αποφεύγετε τα βουλώματα.
2) Ακόμα και όταν το πλυντήριο σας λειτουργεί σωστά, καλό είναι να του κάνετε καθαριστικές πλύσεις 1-2 φορές τον χρόνο προκειμένου να γλυτώσετε και να προλάβετε βουλώματα αλλά και να βελτιώσετε το πλύσιμο των πιάτων σας.


2. Δεν τραβάει το απορρυπαντικό/ταμπλέτα το πλυντήριο πιάτων

Αρχικά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο διανομέας απορρυπαντικού και η θήκη ταμπλέτας είναι καθαροί και στεγνοί. Αν το εσωτερικό τμήμα της θήκης είναι νωπό τότε οι ταμπλέτες ή η σκόνη μπορούν να ανοίξουν πρόωρα και να το φράξουν.

Tip
Φροντίζετε με συχνό έλεγχο και καθαρισμό της σαπουνοθήκης του πλυντηρίου σας.
Επίσης συχνό φαινόμενο είναι η θήκη να μπλοκάρει από κάποια κατσαρόλα ή κάποιο σκεύος. Καλό είναι να ελέγξετε αν ο δίσκος ταμπλέτας είναι μπλοκαρισμένος και στη συνέχεια να τον ανοίξετε και να τον κλείσετε χειροκίνητα μερικές φορές για να τον ξεμπλοκάρετε. Αν η θήκη μπλοκάρει από σκεύος τότε μπορεί να ανοίξει μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απελευθερωθεί η ταμπλέτα.
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτούργησε δοκιμάστε να κάνετε ένα reset στην συσκευή σας ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της συσκευής καθώς μπορεί να έχει μπλοκάρει κάποια λειτουργία και να επανέλθει μετά το reset.

Αν και πάλι δεν έχετε αποτέλεσμα τότε θα χρειαστεί να προχωρήσετε στην αντικατάσταση της σαπουνοθήκης σας.

3. Τα νερά μένουν στο πλυντήριο πιάτων


Σημαντικός λόγος που το πλυντήριο πιάτων δεν στραγγίζει πλήρως είναι το μπλοκαρισμένο φίλτρο ή η μπλοκαρισμένη αποχέτευση. Μπλοκάρονται συνήθως από βρωμιές και τρόφιμα. Τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να δείτε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα είναι τα ακόλουθα:
● να καθαρίσετε το φίλτρο
● να βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας αποστράγγισης είναι καθαρός
● να ελέγξετε και να ξεμπλοκάρετε την αντλία

Tip

Να ελέγχετε και να καθαρίζετε συχνά το φίλτρο το οποίο βρίσκεται στον πάτο του θαλάμου εσωτερικά. Λάβετε υπόψη ότι τα φίλτρα φθείρονται με τον καιρό και θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την κατάστασή τους και να προχωράτε στην αντικατάστασή τους προκειμένου να γλυτώσετε ακριβές ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν αν δεν φιλτράρουν σωστά.
Τα πλυντήρια πιάτων ως συνήθως είναι τοποθετημένα κοντά στον νεροχύτη και χρησιμοποιούν την ίδια αποχέτευση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η αποχέτευση να βουλώνει και να μην μπορεί ούτε το πλυντήριο να αδειάσει τα νερά του. Ελευθερώστε και ελέγξτε σχολαστικά τις σωληνώσεις κάτω από τον νεροχύτη σας πριν καλέσετε κάποιον τεχνικό.

Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά τότε θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε αντικατάσταση της αντλίας εξαγωγής νερού.

4. Βγαίνουν νερά από κάτω στο πλυντήριο πιάτων


Αυτή είναι η χειρότερη και η πιο επικίνδυνη βλάβη από όλες. Αρχικά καλό είναι να αποσυνδέσετε την συσκευή από την πρίζα για να είστε σίγουροι ότι δεν έχει πάει νερό σε καλωδιώσεις. Ακολούθως πρέπει να ελέγξετε μήπως υπάρχει κάποια ρωγμή ή κάποια βλάβη στο κλείσιμο της πόρτας του πλυντηρίου. Μια λύση είναι η αλλαγή του λάστιχου της πόρτας γιατί από τα χρόνια χαλάρωσε με αποτέλεσμα να βγαίνουν τα νερά έξω.
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει καλό θα ήταν να ελέγξετε αν το φίλτρο του πλυντηρίου έχει βουλώσει. Σε αυτή την περίπτωση η διαρροή θα ήταν δικαιολογημένη αφού το βουλωμένο φίλτρο θα οδηγούσε σε υπερχείλιση με αποτέλεσμα να βγαίνουν νερά. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν βοήθησε τότε θα χρειαστεί να επέμβει κάποιος τεχνικός.


Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα