Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Πώς καθαρίζω τον κάδο από το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

30.06.2022
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς καθαρίζω τον κάδο από το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

Aν το πλυντήριο σας ανοίγει από πάνω τότε μην ανησυχείτε καθώς υπάρχει τρόπος να το καθαρίσετε εύκολα. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η διαδικασία καθαρισμού πλυντηρίου άνω φόρτωσης θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Μπορείτε ιδανικά να το κάνετε με κάποιο ειδικό καθαριστικό για τέτοιες περιπτώσεις.

1. Κάδος Ρούχων 

Για να καθαρίσετε τον κάδο των ρούχων σε πλυντήρια άνω φόρτωσης η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

  • Γεμίστε τον κάδο με καυτό νερό, χωρίς να έχει μέσα ρούχα.
  • Προσθέστε 3-4 κούπες ξύδι και μισή κούπα μαγειρική σόδα.

  • Ρυθμίστε το πλυντήριο στο στύψιμο, για να αναμειχθούν το ξύδι με τη μαγειρική σόδα και να καλύψουν όλες τις περιοχές του κάδου. Αυτό θα απομακρύνει τη μούχλα που έχει μέσα ο κάδος.
  • Αφήστε να ολοκληρωθεί όλος ο κύκλος πλύσης γιατί είναι σημαντικό η σόδα και το ξύδι να έχουν απομακρυνθεί εντελώς πριν από το επόμενο βήμα. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα αφήστε το πλυντήριο στην κατάσταση που είναι για μισή με μία ώρα ώστε να διαλυθούν όποια τυχόν υπολείμματα υπάρχουν.
  • Έπειτα, τοποθετείστε μέσα στον κάδο το καθαριστικό πλυντηρίου και θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία στην υψηλότερη θερμοκρασία σε πρόγραμμα χωρίς πρόπλυση και φυσικά χωρίς ρούχα και χωρίς απορρυπαντικό και περιμένετε να ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα.
  • Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα πάρτε ένα στεγνό και καθαρό πανί και σκουπίστε καλά το εσωτερικό του κάδου. 
  • Αφήστε την πόρτα ανοιχτή να στεγνώσει.
  • Καθαριστικά αλάτων
  • Καθαριστικά μούχλας
  • Καθαριστικά υπολειμμάτων σαπουνιού.


Σημαντικό είναι μετά από κάθε πλύση να αφήνετε το καπάκι του πλυντηρίου ανοιχτό για να μη μαζεύεται υγρασία.

2. Η θήκη απορρυπαντικού

Στη θήκη του απορρυπαντικού μαζεύονται όλα τα υπολείμματα που υπάρχουν από τη χρήση των καθαριστικών ρούχων. Η συσσώρευσή τους βρωμίζει το πλυντήριο.

Για να καθαρίσετε τη θήκη σωστά πρέπει να βγάλετε όλο το συρτάρι εκτός πλυντηρίου. Έπειτα, μουλιάστε τη σε καυτό νερό μαζί με ξύδι και μαγειρική σόδα. Τα υπολείμματα που δεν υποχωρούν εύκολα μπορείτε να τα τρίψετε με μια βούρτσα και ζεστό νερό.

Εάν οι συσκευές διανομής απορρυπαντικού/μαλακτικού δεν είναι αφαιρούμενες ρίξτε με ένα μικρό μαγειρικό σκεύος ζεστό νερό με ξύδι στις θήκες απορρυπαντικού και αφήστε το να μείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσουν τα τυχόν υπολείμματα. Μετά με ζεστό νερό ξεπλύνετε καλά. Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βάλτε την θήκη στην θέση της και βάλτε ένα σύντομο πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία σε επιλογή προ πλύσης για να ξεπλύνετε τυχόν κατάλοιπα.

Ακόμα καλύτερα μπορείτε να κάνετε πρώτα την διαδικασία καθαρισμού της σαπουνοθήκης και μετά του κάδου ώστε το υλικό καθαρισμού να περάσει και από την σαπουνοθήκη για βέλτιστα αποτελέσματα.

3. Το λάστιχο γύρω από τον κάδο 

Τα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης έχουν ένα λάστιχο γύρω από τον κάδο τους. Το λάστιχο αυτό αλλάζει χρώμα λόγω της μούχλας και της συσσώρευσης βρωμιάς. Αποτέλεσμα αυτού δεν είναι μόνο η δυσάρεστη μυρωδιά, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να καταστραφεί τελείως το λάστιχο και να χρειάζεται να το αλλάξετε.

Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του χρησιμοποιήστε μία βούρτσα με μαλακή τρίχα, καθώς και ένα διάλυμα ξυδιού-μαγειρικής σόδας. Αν δεν δείτε όλα τα υπολείμματα να υποχωρούν, βάλτε ζεστό νερό σε δοχείο με ένα μέρος καθαριστικού πλυντηρίου και στη συνέχεια επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τη βούρτσα.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο καθαριστικό για την κάθε περίπτωση καθώς αυτά χωρίζονται σε:

Αν δυσκολεύεστε καλέστε μας για να επιλέξουμε μαζί το κατάλληλο για τη δική σας περίπτωση.

4. Το φίλτρο του πλυντηρίου

Το φίλτρο ενός πλυντηρίου ρούχων μετά από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό πλύσεων μαζεύει βρωμιά. Επομένως σημαντικό είναι τα φίλτρα να καθαρίζονται συχνά για να μην μένουν βρωμιές κατά τη διάρκεια της πλύσης και έτσι τα ρούχα μένουν εντός κάδου μαζί με υπολείμματα του βρώμικου νερού. Αφαιρέστε τα φίλτρα, καθαρίστε τα από υπολείμματα και χνούδια και ξεπλύνετε τα με καθαρό νερό πριν τα επανατοποθετήσετε.

Κάθε πλυντήριο έχει τοποθετημένο το φίλτρο του σε διαφορετικά σημεία οπότε διαβάστε τις οδηγίες χρήσης για να το βρείτε, να το εξάγετε και να το επανατοποθετήσετε σωστά. Εάν δε νιώθετε άνετα να το κάνετε μόνοι σας αυτό καλέστε έναν τεχνικό να αναλάβει την διαδικασία.

Τέλος σημαντικό είναι να  αλλάξετε το φίλτρο του πλυντηρίου σου στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο κατασκευαστής ή σε περίπτωση που το εντοπίσατε φθαρμένο προκειμένου να αποφύγετε μεγαλύτερες ζημιές στην αντλία ή και τον κάδο

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα