Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

​Πώς θα καθαρίσετε αποτελεσματικά το πλυντήριο ρούχων

07.04.2022
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
​Πώς θα καθαρίσετε αποτελεσματικά το πλυντήριο ρούχων


Το πλυντήριο ρούχων είναι μια πολύτιμη οικιακή συσκευή για ένα νοικοκυριό. Ειδικά όσοι έχουν παιδιά ξέρουν πως το πλυντήριο δεν παύει να λειτουργεί σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να "μαζεύει" άλατα, μούχλα και άλλους ρύπους. Όλοι χρειαζόμαστε καθαρά ρούχα με άρωμα φρεσκάδας για αυτό είναι σημαντικό να μπορείτε να διατηρήσετε καθαρό και το ίδιο το πλυντήριο, τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για την πιο ασφαλή του λειτουργία.

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων;


1. Απολύμανση κάδου πλυντηρίου
Επιλέξτε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία, βάλτε απευθείας στον κάδο ένα κατάλληλο καθαριστικό και θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία. Με τον τρόπο αυτό θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια που μπορεί να έχουν μαζευτεί. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πλύσης μπορείτε να αφήσετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για λίγη ώρα, ώστε να μη συσσωρευτεί υγρασία στον κάδο.

Για πιο φυσικό τρόπο καθαρισμού του κάδου (αλλά λιγότερο αποτελεσματικό) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό, αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ανακατέψτε τα για να γίνουν ένα μείγμα. Βάλτε το μείγμα στη θήκη του απορρυπαντικού και μετά ρίξτε 2 κούπες ξύδι μέσα στον κάδο. Ξεκινήστε το πλυντήριο σε πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας χωρίς ρούχα.


2. Απολύμανση λάστιχου πλυντηρίου
Το λάστιχο, λόγω του σχεδιασμού του, είναι πιθανό να μαζέψει χνούδια και βρωμιές που δεν ανήκουν στο πλυντήριό σας. Αυτό σίγουρα θα αρχίσει να επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του πλυντηρίου. Δηλαδή θα εμποδίζει τα ρούχα που πλένονται από το να καθαριστούν όπως πρέπει, ειδικά σε χαμηλές θερμοκρασίες ή είναι πιθανό να δίνουν άσχημη μυρωδιά στα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι ο καθαρισμός του λάστιχου του πλυντηρίου ρούχων.

Σε μια μικρή λεκάνη αναμείξτε λίγη χλωρίνη και διπλάσια ποσότητα ζεστού νερού. Τοποθετήστε μέσα το λάστιχο για 10 λεπτά. Στην συνέχεια ξεβγάλτε καλά το λάστιχο. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγείτε από τα υπολείμματα που βρίσκονται στο λάστιχο του πλυντηρίου, πετυχαίνοντας καλύτερη απολύμανση του πλυντηρίου ρούχων.


3. Απολύμανση θήκης απορρυπαντικού
Η θήκη του απορρυπαντικού ρούχων ως συνήθως μαζεύει υπολείμματα από μαλακτικό και απορρυπαντικό, ή άλατα. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο, μετά από πολλές πλύσεις και αρκετό χρόνο λειτουργίας της συσκευής.

Ευτυχώς όμως η θήκη του απορρυπαντικού βγαίνει εύκολα από τη θέση της για να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Η διαδικασία είναι απλή, αρχικά, βγάλτε τη θήκη από τη θέση της. Μουλιάστε την για λίγη ώρα σε ζεστό νερό. Έπειτα, βυθίστε μια παλιά οδοντόβουρτσα σε ζεστό νερό με λευκό ξύδι και τρίψτε καλά τη θήκη. Μόλις καθαρίσει, στεγνώστε τη με ένα καθαρό πανί και ξαναβάλτε τη στη θέση της.


4. Απολύμανση φίλτρου πλυντηρίου
Το φίλτρο του πλυντηρίου ρούχων είναι, ίσως, το σημείο που αμελούμε περισσότερο να καθαρίσουμε γιατί φοβόμαστε να πειράξουμε εσωτερικά εξαρτήματα του πλυντηρίου. Ωστόσο, το φίλτρο μπορεί να μαζέψει βρωμιά και ως αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να καθαρίσει το νερό μετά από μια πλύση ή ακόμα και να καταστρέψει την αντλία του πλυντηρίου και να καταλήξετε να πλένετε ρούχα με βρώμικο νερό.

Η διαδικασία για το πλύσιμο του φίλτρου ξεκινάει με έναν έλεγχο του εγχειριδίου χρήσης του πλυντηρίου σας, ώστε να βεβαιωθείτε για τη θέση του φίλτρου και για το πώς μπορείτε να το αφαιρέσετε με ασφάλεια. Αφού βγάλετε το φίλτρο, αρκεί να το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, ή άλλα δυνατά καθαριστικά, γιατί μπορεί να φθαρεί το υλικό του φίλτρου. Τέλος, τοποθετήστε το και πάλι στη θέση του.


Αν πάλι σας φοβίζει η διαδικασία για τα παραπάνω απλά καλέστε έναν ειδικό να σας κάνει αυτή τη δουλειά καθώς είναι σημαντική.


Πριν κάνετε οποιαδήποτε εργασία βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι εκτός τροφοδοσίας ρεύματος για τη δική σας ασφάλεια.


Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα