Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Πότε σας συμφέρει να επισκευάσετε το πλυντήριο ρούχων που χάλασε;

20.10.2022
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πότε σας συμφέρει να επισκευάσετε το πλυντήριο ρούχων που χάλασε;

Καθημερινά χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι είτε για να μαγειρέψετε είτε για να πλύνετε πιάτα ή ρούχα είτε για να καθαρίσετε. Η καθημερινή χρήση τους είναι αναπόφευκτη.


Έρχεται η στιγμή που κάποια συσκευή θα βγάλει κάποια βλάβη και θα αναρωτηθείτε αν αξίζει τον κόπο να την επισκευάσετε ή καλύτερα να την αντικαταστήσετε.


Το πλυντήριο ρούχων είναι μια τέτοια συσκευή που την χρησιμοποιείτε σχεδόν κάθε μέρα. Στην περίπτωση που το πλυντήριο σας δεν ξεκινάει ή κάτι δεν πάει καλά στην διαδικασία πλύσης, πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για καινούργιο πλυντήριο πρέπει να σκεφτείτε τα παρακάτω σημεία που θα σας βοηθήσουν να οδηγηθείτε στην ιδανική λύση.


●    Υπερβαίνει τις 10 πλύσεις/εβδομάδα; Μειώνεται η «ζωή» του

Η συχνότητα χρήσης του πλυντηρίου σας δείχνει τη διάρκεια ζωής του. Για παράδειγμα, αν το πήρατε για οικιακή χρήση, αλλά το χρησιμοποιείτε για πάνω από 10 πλύσεις/ εβδομάδα, η φθορά και οι συνεχείς βλάβες είναι κάτι φυσιολογικό. Ένα οικιακό πλυντήριο, είναι σχεδιασμένο για 10 πλύσεις/εβδομάδα. Οπότε αν έχετε τόσο μεγάλες ανάγκες πλύσεις ίσως θα έπρεπε εξ αρχής να έχετε αγοράσει ένα ημιεπαγγελματικό πλυντήριο.


●    Τιμή κτήσης & βλάβες στα 5 χρόνια, καθοριστικά για επισκευή ή αλλαγή

Σημαντικό επίσης είναι να σκεφτείτε το κόστος αγοράς του πλυντηρίου και το πόσο συχνά σας βγάζει βλάβες. Αν χρειάζεται συχνά επισκευή τότε πρέπει να σκεφτείτε την περίπτωση αντικατάστασης. Αν όμως ήταν μια αγορά «value for money” τότε για μια μικρή βλάβη αξίζει να το επισκευάσετε.


●    Κύρια, εξοχική ή φοιτητική κατοικία; Ο ρυθμός χρήσης, δείχνει επισκευή ή αλλαγή

Αν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων σας στην εξοχική σας κατοικία ή ως φοιτητές, τότε αυτό δεν δουλεύει πολύ και αν βγει κάποια βλάβη, πιθανότητα θα είναι κάποιο ανταλλακτικό (φίλτρο, αντλία, κλπ), το οποίο δεν έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως συμφέρει να προχωρήσετε σε επισκευή.


●    Μοτέρ & πλακέτα τα πιο ακριβά ανταλλακτικά

Όπως συνηθίζεται τα πιο ακριβά ανταλλακτικά είναι η πλακέτα και το μοτέρ. Ανταλλακτικά όπως αντλία, αμορτισέρ, πιεσοστάτης, ιμάντας, λάστιχο πόρτας είναι πιο φθηνά και συμφέρει σίγουρα να τα επισκευάσετε (αλλάξετε). Σε αυτά βέβαια θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος εργασιών.

Επίσης πριν προχωρήσετε σε μια απόφαση καλό είναι να έχετε υπόψη σας και τα πιο κάτω:

1.    Αρχικά πρέπει να  έχετε εντοπίσει το πρόβλημα που έχει η συσκευή. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε που είναι το πρόβλημα καλέστε κάποιον τεχνικό για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς και μετά να αποφασίσετε τι θα κάνετε.


2.    Αν έχετε ήδη πάρει τη γνώμη ενός ειδικού στις επισκευές πλυντηρίων, τότε θα έχετε σίγουρα μια καλύτερη ιδέα για το ποια είναι η βλάβη και πόσο περίπου θα κοστίσει η επισκευή. Αν η επισκευή κοστίσει κάτω από το 50% της αρχικής τιμής μιας νέας συσκευής και το πλυντήριό σας είναι σχετικά καινούριο, η επισκευή είναι μια ασφαλής λύση. Αν το κόστος της επισκευής είναι πάνω από το 50% της αρχικής αξίας ενός καινούργιου πλυντηρίου, τότε σας συμφέρει πολύ περισσότερο να αγοράσετε μια νέα συσκευή και να αποχαιρετήσετε το παλιό σας πλυντήριο. Επίσης, πρέπει να έχετε υπόψη σας αν μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εγγύηση που σας δόθηκε στην αγορά για να γλιτώσετε το κόστος επισκευής ή ακόμη μπορεί να σας το αντικαταστήσουν αν είναι εργοστασιακή βλάβη.


3.    Όπως αναφέραμε και πιο πάνω κάθε οικιακή συσκευή πλυντηρίου ρούχων έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής, και όσο πλησιάζει στο χρονικό όριο τόσο περισσότερα προβλήματα θα εμφανίζει. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής του πλυντηρίου σας εξαρτάται και από το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε αλλά και πόσο καλά το  συντηρείτε. Ένα καλό πλυντήριο με σχετικά συχνή χρήση και σωστή συντήρηση μπορεί να αντέξει  7 έως 10 χρόνια. Βέβαια, αν είναι 8 ή 9 ετών και εμφανίσει βλάβη που θα κοστίσει αρκετά, είναι σίγουρα προτιμότερο να το αντικαταστήσετε.


Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα παλαιότερα μοντέλα, όχι μόνο πλυντηρίων αλλά και όλων των οικιακών συσκευών, είχαν πολύ μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τα σημερινά.


Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα