Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Προστατέψτε τον φούρνο σας από λίπη και τρύπες. Πώς να γλυτώσετε από το δύσκολο καθαρισμό του.

25.11.2020
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
 Προστατέψτε τον φούρνο σας από λίπη και τρύπες. Πώς να γλυτώσετε από το δύσκολο καθαρισμό του.

Ο φούρνος είναι το κύριο στοιχείο της κουζίνας μας. Ο καθαρισμός του πολλές φορές αποτελεί έναν εφιάλτη, ένα μόνιμο πρόβλημα για όλους μας.

Καμένα λίπη, λεκέδες φαγητού, διαρροή τροφίμων και βρωμιά συσσωρεύονται σε όλες τις εσωτερικές του επιφάνειες με αποτέλεσμα τον δύσκολο καθαρισμό του.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και τις χρήσιμες συμβουλές μας μπορείτε να γλυτώσετε εύκολα, γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά κάνοντας τον Να Λάμπει!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Πώς και γιατί τρυπάει ο φούρνος μας;

Η χρησιμοποίηση του φούρνου δημιουργεί υδρατμούς. Οι υδρατμοί δημιουργούν διάβρωση και κατά συνέπεια τρύπες. Προστατεύουμε τον φούρνο μας, αφαιρώντας το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε λίγο πριν κρυώσει σκουπίζοντας τους υδρατμούς και στην συνέχεια αφότου κρυώσει εντελώς μπορούμε να το επανατοποθετήσουμε.

Η λύση για τον καθαρισμό, ποια είναι;

Σημαντικό είναι να ελέγξουμε εάν ο φούρνος μας διαθέτει λειτουργία αυτοκαθαρισμού (πυρόλυση). Eάν έχει, ακολουθούμε τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή. Εάν πάλι όχι, ο τρόπος είναι απλός, αρκεί να τον εφαρμόζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο ούτε η λειτουργεία πυρόλυσης ενδείκνεται για τακτική χρήση καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσει προκαλούν άλλα προβλήματα στον φούρνο μας.

Η προετοιμασία πριν αρχίσουμε το καθάρισμα παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.

1) Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε είναι να αφήσουμε το μούλιασμα να κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά. Αφαιρούμε λοιπόν, εξαρτήματα και μαγειρικά σκεύη από το φούρνο, τοποθετώντας τα στον νεροχύτη της κουζίνας μας για να μουλιάσουν. Αφού μουλιάσουν τρίβουμε λίπη και βρωμιά απαλά με ένα συρματάκι / σφουγγαράκι.

2) Σκουπίζουμε με ένα σφουγγαράκι τον φούρνο μας. Ψεκάζουμε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου και την εσωτερική πλευρά της πόρτας με πιστοποιημένα καθαριστικά φούρνου, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα μας. ποτέ δεν χρησιμοποιούμε ανώνυμα ή καυστικά καθαριστικά γιατί πέραν από την πιθανή φθορά που θα δημιουργήσουν είναι βλαβερά και για την υγεία μας, πόσο μάλλον μέσα στο φούρνο που ψήνεται το φαγητό μας. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο σας είναι να αφήσετε το καθαριστικό να ενεργήσει για αρκετή ώρα (ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του καθαριστικού επάνω στην συσκευασία). Εάν αφήσατε το καθαριστικό να δράσει, λίπη και βρωμιά αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Εάν πάλι παραμένουν, προσθέτουμε λίγο περισσότερο καθαριστικό και το αφήνουμε να δράσει για παραπάνω ώρα.

3) Τέλος, σκουπίζουμε τις επιφάνειες του χώρου μαγειρέματος μας, αφαιρώντας την υπόλοιπη βρωμιά και τα υπολείμματα του καθαριστικού. Αφήνουμε το φούρνο μας να στεγνώσει φυσικά με ανοικτή πόρτα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια σειρά από επώνυμα και πιστοποιημένα καθαριστικά για το φούρνο σας καθώς και προϊόντα φροντίδας και καθαρισμού των συσκευών σας.

1) https://www.easy-service.gr/eshop/katharistika/sus...

2) https://www.easy-service.gr/eshop/katharistika/sus...

3) https://www.easy-service.gr/eshop/katharistika/sus...

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα