Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Συντήρηση κλιματιστικού: τι να προσέξω

01.03.2023
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Συντήρηση κλιματιστικού: τι να προσέξω

Συντήρηση κλιματιστικού: τι να προσέξω

 

Η συντήρηση των κλιματιστικών αποτελεί μια από τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση. Η χρήση τους πλέον γίνεται όλο τον χρόνο και η συντήρηση τους είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας καθώς και για την επέκταση της ζωής του κλιματιστικού μας. Τι πρέπει να προσέχουμε και να γνωρίζουμε για τα κλιματιστικά;

 

  • Κλιματιστικά και υγεία
  • Μακροζωία του κλιματιστικού
  • Συχνότητα συντήρησης
  • Συντήρηση- Value for money


Στο εσωτερικό του κλιματιστικού και πιο συγκεκριμένα στα φίλτρα του, κατοικούν σκόνη, ακάρεα, βακτήρια και μικροοργανισμοί που είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Στην περίπτωση που τα φίλτρα του κλιματιστικού δεν καθαριστούν, τα μικρόβια αυτά ανατροφοδοτούνται στην ατμόσφαιρα του εσωτερικού μας χώρου και ο αέρας που αναπνέουμε γίνεται εξίσου επιβλαβής.

Τα πιο συχνά μέρη που χρειάζονται συντήρηση είναι τα φίλτρα, το ψυκτικό στοιχείο  και τα πτερύγια του κλιματιστικού.


 Κάτι τόσο απλό όσο η αλλαγή του φίλτρου αέρα στη μονάδα μπορεί να παρατείνει την αποτελεσματικότητά του καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας.


Μια εύκολη και φθηνή λύση είναι η χρήση ειδικού καθαριστικού κλιματιστικού που αυτό θα βοηθήσει στην μείωση των μικροβίων καθώς επίσης και άσχημων μυρωδιών που προκαλείτε από την μη ταχτική συντήρηση των κλιματιστικών.


Πέραν όμως από την υγειονομική προοπτική, όταν καθαρίζουμε συχνά το κλιματιστικό του σπιτιού μας ή του επαγγελματικού μας χώρου, αυξάνουμε την απόδοση αλλά και τη μακροζωία του.


Η προληπτική φροντίδα του κλιματιστικού μας δεν επεκτείνει μόνο τη διάρκεια ζωής της μονάδας , αλλά μπορεί επίσης να μας εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τα έξοδα επισκευής και αντικατάστασης των ανταλλακτικών του κλιματιστικού στο μέλλον.


Η τιμή των ανταλλακτικών των κλιματιστικών εξαρτάται πάντα από την μάρκα του air condition για αυτό είναι πιο σωστό να προστατεύσουμε το κλιματιστικό μας όσο μπορούμε.


Η ανάγκη για συντήρηση των κλιματιστικών διαφέρει από χώρο σε χώρο. Για παράδειγμα ένα κλιματιστικό σε οικιακό χώρο, η συντήρηση του θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές τουλάχιστο το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Εάν όμως το κλιματιστικό βρίσκεται σε επαγγελματικό χώρο, η συντήρηση θα πρέπει να πραγματοποιείται πιο συχνά, εξαιτίας των αυξημένων αναγκών των χώρων αυτών.

     

Μπορεί η συντήρηση των air condition να προσθέτει νέα έξοδα στον προϋπολογισμό ενός σπιτιού αλλά η αξία του αποτελέσματος μιας συντήρησης είναι μεγαλύτερη από αυτά που θα πληρώσουμε σε έναν ειδικό για αυτήν.


Δηλαδή, με την συντήρηση


  • Ελαχιστοποίηση της πιθανότητας βλαβών
  • Μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
  • Παράταση διάρκειας ζωής της μονάδας

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα