Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Το Στεγνωτήριο δεν Στεγνώνει τα Ρούχα: 5 Πιθανές Αιτίες

25.05.2022
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
 Το Στεγνωτήριο δεν Στεγνώνει τα Ρούχα: 5 Πιθανές Αιτίες


 

Το στεγνωτήριο ρούχων είναι μια από τις συσκευές που πραγματικά σας λύνει τα χέρια και είναι πολύ χρήσιμο ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Δε χρειάζεται να περιμένετε με τις ώρες για να στεγνώσουν τα πλυμένα σας ρούχα, αλλά πολλές φορές ούτε και να τα σιδερώσετε. Αυτό για τις νοικοκυρές είναι ευλογία γιατί έχουν και πιο γρήγορα τα ρούχα τους στεγνά αλλά και πολλά από αυτά δεν χρειάζονται σιδέρωμα.

Ευτυχώς, τα στεγνωτήρια ρούχων είναι σχετικά απλές συσκευές και μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν. Ποιες όμως είναι οι αιτίες που το στεγνωτήριο δεν στεγνώνει τα ρούχα;



1. Εσφαλμένη επιλογή προγράμματος

Το στεγνωτήριο ρούχων δε στεγνώνει τα ρούχα στην περίπτωση που έχετε επιλέξει λάθος πρόγραμμα. Για παράδειγμα, τα χοντρά ρούχα χρειάζονται περισσότερο χρόνο να στεγνώσουν οπότε είναι αναγκαία η επιλογή κατάλληλου  προγράμματος που διαρκεί περισσότερη ώρα. Αντίθετα, για πουκάμισα και λεπτά ρούχα χρειάζεστε ένα πρόγραμμα που διαρκεί λιγότερο.  Επομένως είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της συσκευής και να επιλέγετε το ιδανικό πρόγραμμα με βάση το ύφασμα ή τον τύπο του ρούχου.



2. Φραγμένο φίλτρο

Το φίλτρο συχνά μαζεύει χνούδι από τα ρούχα, το οποίο παράγεται κατά τη διαδικασία στεγνώματος. Επομένως, όταν τα φίλτρα είναι βρώμικα, ο ζεστός αέρας δεν μπορεί να περάσει σωστά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κακό αποτέλεσμα στεγνώματος. Αυτό μπορεί να προκληθεί και από τη χρήση πολύ απορρυπαντικού κατά το πλύσιμο με αποτέλεσμα, ο ζεστός αέρας να περιέχει επίσης υπολείμματα απορρυπαντικού κατά τη διάρκεια του στεγνώματος, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσουν φραγή του φίλτρου.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνεται καθαρισμός του φίλτρου του στεγνωτηρίου ανά τακτά διαστήματα.  Βγάλτε όλα τα φίλτρα, πλύνετε με ζεστό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν μέχρι την επόμενη χρήση.

Τέλος, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης για πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση της συσκευής σας.



3. Μεγάλος όγκος φορτίου

Δεν πρέπει να υπερβαίνετε το μέγιστο μέγεθος φόρτωσης. Ως συνήθως η ένδειξη της ποσότητας φόρτωσης στο εγχειρίδιο αναφέρεται πάντα στο βάρος των στεγνών ρούχων. Εξαιτίας του μεγάλου όγκου φορτίου, το στεγνωτήριο δε στεγνώνει τα ρούχα ή τα στεγνώνει ανομοιόμορφα, καθώς δεν μπορούν να γυρίσουν σωστά μέσα στον κάδο. Επιπλέον, η υπερφόρτωση είναι πιθανό να μειώσει την κυκλοφορία θερμότητας γύρω από τα ρούχα, παρατείνοντας έτσι κατά πολύ το χρόνο διάρκειας του στεγνώματος. Επομένως, φροντίστε να διαχωρίζετε τα ρούχα πριν τα προσθέσετε στο στεγνωτήριο για να μειώσετε το χρόνο στεγνώματος.



4. Φραγμένες γρίλιες ή αισθητήρας υγρασίας.

Πέρα από το φίλτρο, υπάρχει περίπτωση να είναι φραγμένα και άλλα εξαρτήματα του στεγνωτηρίου. Αυτά μπορεί να είναι οι γρίλιες του αερισμού ή ο αισθητήρας υγρασίας. Ίσως να έχουν συσσωρευτεί ρύποι που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία στεγνώματος με αποτέλεσμα να μη στεγνώνουν τα ρούχα. Εάν δυσκολεύεστε να καθαρίσετε τα σημεία αυτά, αφήστε τα σε έναν ειδικό.


5. Παραπάνω υγρασία στα ρούχα

Ίσως έχετε παρατηρήσει το πλυντήριό σας να μην κάνει καλό στύψιμο και να αφήνει τα ρούχα με νερά. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξει ένας ειδικός το πλυντήριο ρούχων για τυχόν βλάβη και αν υπάρχει να προχωρήσει στην επισκευή. Εάν παρ’ όλα αυτά, θέλετε να βάλετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο γιατί βιάζεστε, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη στεγνώσουν. Σε αυτή την περίπτωση βάλτε ένα πρόγραμμα με πιο πολύ ώρα ή επαναλάβετε το ίδιο πρόγραμμα δυο φορές.

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για tips και χρήσιμες πληροφορίες για τις οικιακές συσκευές σας τότε κάντε εγγραφή στο Newsletter μας.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα