Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Συμβουλές για εύκολο σιδέρωμα

21.04.2023
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Συμβουλές για εύκολο σιδέρωμα


 

Το σίδερο ατμού είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή για ένα νοικοκυριό. Συνήθως μετά από το πλύσιμο των ρούχων ακολουθεί το σιδέρωμα που είναι αρκετά κουραστικό και αρκετά χρονοβόρο. Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλυτέρα το σίδερο ατμού για να έχουμε ένα πιο εύκολο σιδέρωμα;

 

  • Επενδύουμε σε ένα καλό σίδερο ατμού. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα δοκιμασμένο και καλής ποιότητας σίδερο. Καλό είναι να διαλέξουμε ένα ελαφρύ σίδερο με μεγάλη δεξαμενή νερού για να μην χρειάζεται να γεμίσουμε συνέχεια νερό και να περιμένουμε να ζεσταθεί.



  • Στήνουμε τη σιδερώστρα μας σωστά, ρυθμίζοντάς την στο κατάλληλο ύψος. Κατά το σιδέρωμα δεν πρέπει να σκύβουμε, ούτε όμως να έχουμε ρυθμίσει πολύ ψηλά την επιφάνεια σιδερώματος γιατί θα νιώσουμε ενοχλήσεις στον ώμο μας.



  • Ξεκινούμε το σιδέρωμα από τα πιο δύσκολα ρούχα, όπως παντελόνια και πουκάμισα και συνεχίζουμε με τα πιο απλά.



  • Στρώνουμε στη σιδερώστρα μας, κάτω από το σιδερόπανο, φύλλα αλουμινόχαρτου. Το αλουμινόχαρτο είναι θερμόφιλο υλικό και καθώς θερμαίνεται από την πλάκα του σίδερου επιστρέφει τη θερμότητα στην κάτω μεριά του υφάσματος και έτσι αποφεύγεται το διπλό πέρασμα.



  • Σιδερώνουμε τα βαμβακερά όσο είναι ακόμα νωπά. Το σιδέρωμα των βαμβακερών ρούχων είναι αρκετά δύσκολο ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες. Για αυτό, προσπαθούμε να μαζεύουμε τα βαμβακερά από την απλώστρα όσο είναι ακόμα νωπά ή ρυθμίζουμε το στεγνωτήριο στο πρόγραμμα εύκολου σιδερώματος.



  • Ακόμα και αν οι τεχνικές προδιαγραφές του σίδερου δεν απαιτούν τη χρήση απιονισμένου νερού, είναι σημαντικό να το βράζουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε στο σίδερό μας. Έτσι αυξάνουμε τον χρόνο ζωής της συσκευής μας και αποφεύγουμε τυχόν λεκέδες από άλατα πάνω στα υφάσματα.



  • Φροντίζουμε να καθαρίζουμε συχνά το σίδερό μας ώστε να μην κολλάει και να μην αφήνει λεκέδες στα υφάσματα. Υπάρχουν εύκολοι και οικονομικοί τρόποι καθαρισμού του σίδερου ακόμα και  με καθαριστικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.



  • Αποφεύγουμε να υπερφορτώνουμε το πλυντήριο ρούχων και να το ρυθμίζουμε σε υψηλές στροφές, ώστε τα ρούχα σας να μην γεμίζουν ζάρες και να πλένονται σωστά. Εχτός από αυτό έτσι φροντίζουμε και το ίδιο το πλυντήριο και αυξάνουμε την διάρκεια ζωής του.



  • Σιδερώνουμε με ήρεμες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις εμπρός και πίσω αποφεύγοντας τα κυκλικά περάσματα προς πάσα κατεύθυνση ώστε να μην φθαρεί η ύφανση. Δεν ασκούμε περιττή πίεση κατά το σιδέρωμα. Προστατεύουμε έτσι τόσο τα ρούχα όσο και τον εαυτό μας από την κούραση. Προσέχουμε ώστε η πλάκα του σίδερου να μην χαραχθεί περνώντας πάνω από κουμπιά και φερμουάρ.

  • Αποθηκεύουμε ή κρεμάμε τα σιδερωμένα ρούχα άμεσα ώστε να αποφύγουμε ανεπιθύμητα τσαλακώματα ή λεκιάσματα. άθλο” του σιδερώματος!

 


  Στο easy-service.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά για σίδερα ατμού που χρειάζεστε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα